Czy wiecie o czym Poziomki marzą?

Kiedy znów wspólnie pokucharzą...

 

Pa­ni Mo­ni­ka od­kry­ła u Po­zio­mek nie­zwy­kły ta­lent- ku­li­nar­ny. Dzie­ci z nie­zwy­kłą ra­do­ścią, ale i zręcz­no­ścią ra­dzą so­bie z wy­ko­ny­wa­niem róż­nych czyn­no­ści ku­chen­nych, dla­te­go raz w mie­sią­cu od­by­wa­ją się w gru­pie Po­zio­mek za­ję­cia ku­li­nar­ne. Przedsz­ko­la­ki pie­kły już na podwie­czo­rek go­fry z wła­sno­ręcz­nie ubi­tą śmie­ta­ną, przy­go­to­wy­wa­ły owo­co­we szasz­ły­ki, ale naj­wię­cej emo­cji wzbu­dzi­ły słod­kie bu­łecz­ki droż­dzo­we. Wszyst­kie skład­ni­ki trze­ba by­ło nie tyl­ko do­kład­nie wy­mie­szać, ale i dłu­go ugnia­tać, a na­stęp­nie uzbro­ić się w cier­pli­wość i cze­kać, aż cia­sto wy­ro­śnie. Na­stęp­nie dzie­ci for­mo­wa­ły droż­dzów­ki we­dług wła­snych gu­stów sma­ko­wych.W tych za­ję­ciach za­wsze naj­przy­jem­niej­sza jest de­gu­sta­cja, a sa­mo­dziel­nie przy­go­to­wa­ne podwie­czor­ki zni­ka­ją za­wsze w oka mgnie­niu. Cie­ka­we co na­stęp­nym ra­zem przy­go­tu­ją Po­ziomki...